Aşılamada birinci olan Muğla’da vakalar yüzde 100 arttı
23.7.2021 15:58:00

Koronavirüsle mücadele uygulanan aşılamada Türkiye birincisi olan Muğla’da, haftalık vaka sayısı yüzde 100 arttı.

Kurban Bayramı tatilinde akın edilen turizm cennetinde, önceki hafta yüz binde 16 olan vaka sayısı, son açıklanan tabloda yüz binde 33’e yükseldi.

MİKAİL ZEYBEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10-16 Temmuz arası illere göre haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını yayınladı. Koronavirüs aşısında Türkiye birincisi olan Muğla’da, son yayınlanan haritada haftalık vaka sayısı yüzde 100 arttı. Kurban Bayramı tatilinde akın edilen turizm cennetinde, Muğla’da, 3-9 Temmuz arası yüz binde 16,69 olan sayı, 10-16 Temmuz arasında yüz binde 33,44’e yükseldi.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yayınladığı haritaya şu notu düştü: “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız.”


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.