BİLGE ÖZTÜRK TAM BİR AKYAKA AŞIĞI
14.6.2021 09:41:00

Muğla’nın Ula ilçesindeki ‘Sakin Kent’ Akyaka Mahallesi, hava şartlarının uygun olması sayesinde her yıl binlerce rüzgar ve uçurtma sörfü tutkununu ağırlıyor.

Rüzgar ve uçurtma sörfü alanında Avrupa’daki en iyi 8 sahil arasında gösterilen Akçapınar’a yılda ortalama 15 bin sporcu geliyor.

Serdal Kayhan

Hava sıcaklığının özellikle yaz aylarında 40 derece olduğu ve şu dönemlerde rüzgarında etkili olduğu Akçapınar sahilinde sudan çıkmayan sörfçüler, güzel vakit geçirmeye çalışıyor. Akyaka’da yer alan Akçapınar sahili, son yıllarda yerli turistlerin yanısıra yabancı rüzgar sörfçülerinin de vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Sahildeki çok sayıda özel okulda yerli ve yabancı ziyaretçilere rüzgar ve uçurtma sörfü dersleri veriliyor.

Özellikle yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra birçok ünlü isminde yaptığı kiteboard sporunda tanıdığımız Bilge Öztürk dünya da ülkemizi temsil ediyor.

Mercedes-Benz’in 2016 yılından beri isim sponsorluğunu üstlendiği, kiteboard sporunun öğretilmesi, icra edilmesi ve bilinirliğinin artırılması amacıyla kurulan kiteboard okulu “KiteMercedes by Bilge Öztürk”, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından kiteboard sporcularının gözdesi Muğla, Akyaka’daki Akçapınar sahilinde ev sahipliği yapıyor.

Kendisini önce avukat olarak tanıdığımız Bilge Öztürk, kiteboard denilince akla gelen ilk isimlerden biri artık. Dünya genelinde ülkemizi temsil eden ve dereceler alan milli sporcumuz.

Okula adını veren milli sporcu Bilge Öztürk, 2011 yılından bu yana lisanslı sporcu olarak birçok uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil etti. Dünya Gençler ve Masterlar Şampiyonası’nda 4’üncülük ve 2015 Mercedes-Benz Avrupa Şampiyonası’nda Masterlar Klasmanı’nda 1’incilik ve Kadınlar Genel Klasman’da 5’incilik gibi pek çok başarıya imzasını atan Öztürk, hydrofoil ve slalom disiplinlerinde ise Türkiye Şampiyonluğu’na sahip.

Bilge Öztürk 2007 yılında tanıştığı ve hobi olarak başladığı kiteboard (uçurtma sörfü) sporunu hayat biçimine dönüştürüp bu tutkusuyla tekrar adını duyurmayı başardı. Yarışlarla dolu yoğun bir dönem geçiren Öztürk, kiteboard’un olimpik sınıfların yarıştığı 2018 Aarhus Dünya Şampiyonası’na dahil edilmesiyle birlikte bu yarış için seçme kriteri olan Türkiye Kiteboard Ligi Adana ayak yarışında birinci olup ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etti.  Öztürk bir yandan yarışlara devam ederken diğer yandan Akyaka’daki kiteboard okulunda sporcu yetiştirmeye devam ediyor. 28 yaşında başladığı kiteboard hayatında milli sporcu olan ve 2011 yılından beri de dünya genelinde ülkemizi temsil eden Bilge Öztürk tam bir Akyaka aşığı diyebiliriz.

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.