EĞİTİM ÇALIŞANLARI AŞILANIYOR
9.6.2021 12:36:00

Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının yaş sınırına bakılmaksızın aşılanmalarına başlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmen ve eğitim çalışanlarının aşı randevu sistemlerinin açıldığını açıklamasının ardından Muğla’da öğretmenler ve eğitim çalışanları aşılarını olmaya başladılar. Muğla genelinde görev yapmakta olan 14 bin öğretmen ve idareci ile binin üzerinde eğitim personelinin aşılanması planlanıyor.

Covid-19 salgını sürecinde sahada özveriyle çalışan öğretmenler yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerine kavuşmalarının ardından ikinci mutluluğu da yapılan aşı açıklamasından sonra yaşadılar. İlk olarak köy öğretmenleriyle başlayıp, 40 yaş üstü öğretmenlerin aşılanmasıyla devam eden öğretmenlerin aşı uygulamalarında yaş sınırı kaldırılarak tüm eğitimciler de aşı programına alındı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada Muğla’da öğretmenlerin ve eğitim personelinin aşılanma sürecinde yeni bir döneme girildiği vurgulandı. 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaş şartı aranmaksızın tüm öğretmenler ve eğitim çalışanları aşılanmaya başlandı.

ÖĞRETMENLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un aşı randevu sisteminin tüm öğretmenlere açıldığını açıklamasının ardından Muğla’nın Menteşe İlçesinde Menteşe Devlet Hastanesi ve Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen öğretmen ve eğitim çalışanları aşılarını oldular. Öğretmenlerin aşı programına büyük ilgi gösterdikleri görüldü.

MHRS, e-Nabız ve ALO 182 hattından randevu oluşturarak aşı randevusu alan eğitimciler randevu saatinde seçmiş oldukları sağlık kuruluşlarına gelerek aşılarını oluyorlar.

AŞI UYGULAMASI İL GENELİNDE TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR

13 ilçede hastaneler ve belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılamalar devam ediyor. Aşılama, karekod sistemiyle kişiye özel olarak güvenli bir biçimde uygulanıyor ve bu sayede aşılarda hiçbir zayiat olmuyor.

Öte yandan Coranavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’de toplam aşılama 30 milyon dozu aştı.

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.