Kurumaya başlayan göletlere su takviyesi yapılıyor
17.5.2021 11:26:00

Muğla’nın Bodrum ilçesinin kırsal bölgelerinde kurumaya başlayan göletlere Bodrum Belediyesi ekiplerince su takviyesi yapılıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla 2019 yılında başlatılan göletlere su takviyesi çalışmalarına, bu sezonda devam ediliyor. Ekipler, Mayıs ayı başında başladıkları çalışmalar kapsamında 9 gölete 33 ton su takviyesi gerçekleştirdi.

Yaban hayattaki canlılar ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşların kullandığı Mumcular, Yeniköy, Kumköy, Kızılağaç ve Çiftlik Mahallelerinde bulunan göletlerdeki su seviyesinin aşırı sıcaklardan dolayı azalmasıyla Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi tarafından başlatılan su takviyesi çalışmaları yaz sonuna kadar belirli periyotlarla devam edeceği belirtildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bölge şefi olarak görev yapan Halil Kandiş yaptıkları çalışma hakkında, “Bu göletlerimiz eski insanlarımız, atalarımız tarafından çapa ve küreklerle hayvancılığın bol olduğu yıllarda su ihtiyacını karşılamak için kazılmış. Bölgemizde otuza yakın bu şekilde göletlerimiz mevcut. Belediye olarak her yıl Mayıs ayında başlayarak Eylül ayına kadar, dil ağzı söylemez dağlarda yaşayan yabani hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir hizmet veriyoruz. Hayvanlar yemek ihtiyaçlarını bir şekilde karşılıyorlar ama su ihtiyacı çok önemli. Burada da biz devreye giriyoruz belediye olarak. Her yıl böyle bir hizmeti yapıyoruz. Mutluyuz, hayvanlara hizmet ediyoruz. Yollardan geçerken bazı hayvanların bu göletlerden su içtiğini görüyoruz. Mutlu oluyoruz, hayvanlar mutlu oluyor, çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.