Muğla aşılamada birinci
5.7.2021 00:27:00

Koronavirüsle mücadele kapsamında, aşı çalışmaları artarak devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca’nın yayınladığı tabloda, gözde turizm kenti Muğla, yüzde 79 aşılama oranıyla Türkiye genelinde en yüksek il oldu.

MİKAİL ZEYBEK- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yayınladığı tabloda, 1 milyon civarı nüfusu olan turizm cenneti kentte, nüfusun yüzde 79’u aşılandı. Muğla’da, koronavirüs aşısı olanların sayısı, 968 bin oldu. 1’inci doz uygulanan kişi sayısı 632 bin olurken, 2’nci doz uygulanan kişi sayısı 304 bine dayandı. Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak.” Aşılama oranında Muğla’yı, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne takip etti. En az olan iller ise, yüzde 26’yla Siirt,  yüzde 27’yle Bitlis oldu.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.