TÜM OKUL KADEMELERİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI
8.6.2021 10:29:00

Ortaokul ve liselerde tüm sınıf kademelerinde yüz yüze eğitime başlandı.

Uzun bir aranın ardından tüm sınıf kademelerinde alınan yüz yüze eğitim kararıyla birlikte öğrenciler okullarına koştular.

Ülke genelinde vaka sayılarının hızlı bir şekilde düşmesiyle birlikte uygulamaya konulan kademeli normalleşme sürecinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonunda açıklanan yüz yüze eğitim kararı ile birlikte öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yüzleri gülmüştü.

1 Haziran 2021 Salı günü ilkokullar ve bünyesindeki ana sınıflarında başlayan seyreltilmiş ve haftada 2 gün yüz yüze eğitim uygulaması ile köy okullarında başlayan tam zamanlı yüz yüze eğitime, 7 Haziran Pazartesi Günü itibariyle ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler de dahil oldular.

Muğla genelinde 204 resmi, 36 özel olmak üzere toplam 240 ortaokulda 46 bin 210 öğrenci; ortaöğretimde ise 114 resmi ve 52 özel olmak üzere toplam 166 okulda 45 bin 215 öğrenci, 7 Haziran 2021 Pazartesi günü yüz yüze eğitime başladılar. Ortaokul ve liselerin dahil olmasıyla birlikte Muğla genelinde 152 bin öğrenci yüz yüze eğitime geçmiş oldular. Okullarda yüz yüze eğitimlere katılım, velilerin isteğine bağlı olacak.

Ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler de haftada 2 gün okula gelirken diğer 3 gün ise eğitime uzaktan devam edecekler. Yüz yüze eğitim, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’ nda yer alan koşullar doğrultusunda, eğitim öğretime hazır hale getirilmiş olan okullarda; seyreltilmiş sınıflarda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran’dan itibaren alabilecekler. 18 Haziran’da karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda erişime açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan ve 2 Temmuz’a kadar okullarda devam edecek Telafi Programına öğrenciler isteğe bağlı olarak katılabilecekler.

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.