“MESELE TEDBİR DEĞİL YAŞAM TARZINA MÜDAHALE”
9.3.2022 16:02:00

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, pandemi sürecinde normalleşme adımları atılmasına rağmen, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesini eleştirdi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, müzik ve eğlence sektörünün önemli sorunlarından birini TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dile getirdi. Girgini pandemi sürecinde normalleşme adımları atılmasına rağmen, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesini eleştirdi.

 

İçişleri Bakanlığı’na konu hakkında yazılı bir soru önergesi de veren Girgin açıklamasında şunları söyledi:

“Salgın sürecinden en ağır şekilde etkilenenlerden biri müzik ve eğlence sektörüydü. Pandemi yasaklarında, 15 ay sahne alamayan on binlerce müzisyen oldu.  Normalleşme adımlarıyla, eğlence sektörü mekânlara geri dönmüş olsa da yasakların yükü hâlâ müzisyenlerin sırtında.

Gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesi yalnızca eğlence ve müzik sektöründe çalışanları değil, tüm bölge esnafını olumsuz etkiliyor. Gece 12’den sonra müzik olmuyor diye esnaflar dükkânlarını erken kapatmak zorunda kalıyor. Pandemi yasakları kaldırılırken, müzik yasağının sürdürülmesinin hiçbir mantıki ve hukuki gerekçesi yok. Bu kabul edilemez.”

 

“MESELE TEDBİR DEĞİL YAŞAM TARZINA MÜDAHALE”

 

“Karşımızda pandemi yasaklarını yaşam tarzına müdahaleye dönüştüren bir iktidar var. Mesele tedbir değil yaşam tarzına müdahale. Bu yasaklar müziği susturamaz. Öte yandan yüz binlerce emekçi, esnaf bu sektörden ekmek yiyor. Esnaflarımız artık çaresizlikten kendi çözümünü dile getiriyor. Bu hafta sohbet ettiğim Marmarisli bir mekan sahibi ‘yasak 12’de başlasa da 11 buçukta mekanlarımızı toplamaya başlıyoruz. Zaten turistler ancak 10 gibi geliyor. Belimiz büküldü. Kiralarımızı, faturalarımızı, borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Maliyetleri bile karşılayamıyoruz’ dedikten sonra ‘nasıl ki toplu etkinlik ve eğlencelerde basit tedbirler alınıyorsa canlı müzik alanında da yasak yerine dikkat edilmesi gerekenler şeklinde bir tedbirler alınabilir’ sözleriyle çözümü açıkça ortaya koyuyor.

İktidara düşen mekan sahibi esnafımızın ve müzisyenlerin sesine kulak vermektir.”


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.